Tippek, tanácsok Ceroc eseményekre

Összeszedtünk Neked pár tippet, tudnivalót, aminek hasznát veheted, amikor eljössz hozzánk.

Érkezz időben!

Az ideális az, ha 15-20 perccel a rendezvény kezdése előtt megérkezel a helyszínre, így van időd átvenni a cipődet, esetleg átöltözni, valamint regisztrálni a belépéshez.

Hozz kényelmes váltócipőt!

A tánchoz választott cipő elsődleges feladata, hogy akár órákon át kényelmes legyen, és stabil tartást adjon a lábadnak. A cipőválasztásnál érdemes még olyan egyszerű dolgokba is belegondolni, hogy a gumitalpú, csúszásgátlós cipő tapad a parketthez, így egy forgásnál könnyen kifordulhat a térded, bokád. Szerintünk válassz bőrtalpú vagy kemény műanyag talpú cipőt.

Öltözz kényelmesen!

A túl szűk ruha akadályoz a mozgásban, a túl bő beleakadhat valamibe. Válassz olyan ruhát, amiben maximálisan jól érzed magad, hidd el, ha egész este a ruhádat kell igazgatnod, nem fogod annyira élvezni a táncot.

Figyelj a higiéniára!

Társastáncok esetén különösen fontos ez a téma, mert ha nem figyelsz rá, könnyen partner nélkül találhatod magad. Legalább egy gyors szappanos kéz- és arcmosást javaslunk a Táncestek előtt. Táncest közben igény szerint akár többször is moss kezet, így elkerülheted, hogy a partnered szó szerint kicsússzon a kezeid közül. Érdemes cserepólóval, dezodorral, kis törölközővel is készülni a Táncestre, hiszen ha belejössz, nagyon kimelegedhetsz, főleg nyáron. Te is komfortosabban fogod érezni magad, ha fel tudsz frissülni egy-egy kimelegítő tánc után.

Evés-ivás

Ha üres gyomorral jösz órára, hamar megéhezel, ezért javasoljuk, hogy 1-2 órával a Táncest előtt egyél valami könnyűt. A nehéz ételek ugyanis rontják a koncentrációdat evés után, lassabban fogsz haladni (fizikailag és agyilag is :) )

Arra kérünk, ne fogyassz a táncest előtt és alatt markánsan aromás ételeket! A (fok)hagymát, halat és más aromás ételeket jobb enni, mint szagolni. Ha dohányzol, akkor jusson eszedbe, hogy ez a táncpartnereidet zavarhatja, érdemes kezet mosni és mentolos cukorkákat elszopogatni dohányzás után. Cukorkákat a regisztrációs pultnál is találsz. :)

Ha lehet, ne fogyassz alkoholt a Táncestek, Workshopok előtt. Ha mégis „muszáj”, akkor csak mértékkel, tiszteletben tartva a többi táncestre érkezőt, és a biztonságukat.

A tánc aktív sport, ha jól csinálod, kimelegszel és folyadékot vesztesz. Ezért ajánljuk, hogy bőven igyál folyadékot (pl. ásványvizet) a táncest alatt.

Párcsere vagy "nem párcsere"?

Nagyon jó élmény, ha valaki a saját párjával táncol, akihez már hozzászokott, de szerintünk jobban tudsz fejlődni, ha másokkal is táncolsz. Így megtanulsz másokat vezetni, követni, és új dolgokat is elleshetsz a többiektől. Ezért szerintünk legalább az oktatás erejéig vegyetek részt a párcserében, aztán a freestyle alatt már tudtok együtt gyakorolni.

Freestyle - Amikor szabad a tánc

A freestyle alatt eljön a Te időd, használd ki! Például úgy, hogy sok különböző partnerrel táncolsz. Ne félj felkérni a többieket, mind azért vannak ott, hogy táncoljanak! Egyrészt, ha meg akarod ismerni őket, ez egy jó lépés. Másrészt, ha sokat gyakorolsz sokféle partnerrel, tapasztalatot szerzel, hogy miképp lehet együtt táncolni, hogyan lehet alkalmazkodni egymáshoz. Ha kezdő vagy, táncolj minél többet a taxitáncosokkal, a tanárral vagy a demonstrátorral, mivel ők tudnak Neked a legtöbbet segíteni. Általános javaslatunk, hogy egy este próbálj meg legalább 3 olyan emberrel táncolni, akivel még nem táncoltál. Így biztosan sokat fejlődsz, és új embereket is megismersz.

Kérdés vagy probléma esetén...

Ha bármilyen kérdésed, kérésed vagy problémád merül fel a Táncesten (akár a figurákkal, akár bármely résztvevővel vagy stábtaggal kapcsolatban, aki jelen van az órán), kérlek, rögtön jelezd a tanárnak vagy a demonstrátornak! Nekünk a legfontosabb, hogy Te jól érezd magad, ezért mindenképp segíteni fogunk Neked.